1. Főoldal
  2. Docs
  3. Irányítópult
  4. Rendelések kezelése

Rendelések kezelése

A Rendelések menü áttekinthetően tartalmazza a beérkezett rendeléseidet. A rendelések részleteit vagy a rendelési számra vagy a

ikonra kattintva éred el.

Amennyiben a rendelésed teljesült, akkor a kis pipa ikonra kattintva tudod azt a rendszerben gyorsan rögzíteni.

Rendelések részletei

A rendelés részleteinél minden lényeges adatot megtalálsz, illetve az alsó szürke zónában a rendelés történetét és rendszer megjegyzéseit.

Abban a zónában ellenőrizheted, hogy a PayPal fizetés sikeres volt-e, illetve a Billingo számla sikeresen ki lett-e állítva. Szintén ott kerülnek megjelenítésre a rendelési megjegyzések, melyeket akár Te, vagy a munkatársad, vagy az ügyfél fűzött a rendeléshez. A rendeléshez további megjegyzéseket fűzhetsz hozzá. Ha belső megjegyzésként adsz információt a rendeléshez, azt csak Te láthatod, az ügyfél nem kap róla értesítést. A rendelés állapotában bekövetkező minden változásról email értesítést kapsz, ahogyan az ügyfél is.

Rendelések állapota és a fizetési opciók kapcsolata

A fizetési lehetőségeknél lehetőséged van beállítani, hogy az ügyfelek milyen módon fizethetnek a foglalásokért. A rendelés akkor, és csakis akkor kerül automatikusan teljesített állapotba, ha a fizetés online történt. Ilyenkor a sikeres kifizetés után a Billingo számla automatikusan kiállításra kerül, melyet ez ügyfeled megkap.

Minden egyéb fizetési módnál, amennyiben a fizetés megtörtént Neked kell a rendelést átállítanod teljesítettre. Ha átállítottad, akkor a számla automatikusan legenerálódik.

Ha törölsz egy rendelést, arról egy negatív számla kerül kiállításra amit a rendszer elküld az ügyfélnek is. Mindezen akciókról a rendelési megjegyzéseknél tájékozódhatsz. Ha valamiért a számla nem kerül kiállításra automatikusan, ez rendszerint akkor fordulhat elő, ha nem megfelelően lett konfigurálva a Billingo beállítások, akkor azt a Billingo fiókodból ki tudod állítani.

Mielőtt teljesen beüzemeled az online foglalási rendszeredet javasoljuk, hogy a Billingo sandbox (játszótér) funkciójával próbáld ki, hogy minden úgy működik, ahogy eltervezted. Amennyiben minden jól van konfigurálva, de mégis nem várt viselkedést mutat a rendszer kérlek jelezd felénk.

Hasznosnak találtad a dokumentumot? Igen Nem

Hogyan segíthetünk?